Bestuur van de Stichting

Bianca van Bemmel

Voorzitter

In 2013 verloor ik na 24 weken zwangerschap onze dochter Lente. Ik voelde sterk de behoefte om iets te doen met mijn verdriet. In dat jaar bezocht ik voor het eerst een wereldlichtjesdag in Rotterdam, en het jaar erna 1 in Sliedrecht toen wist ik al dat ik dit ook heel graag wilde organiseren in Oud Beijerland maar dan wel iets persoonlijker. In 2015 was de eerste Wereldlichtjesdag in Oud Beijerland een feit. In 2017 zijn we een Stichting geworden met als doel zoveel mogelijk mensen in de Hoeksche Waard en daarbuiten troost te mogen bieden.

Lees mijn persoonlijk verhaal door te klikken op het icoon hieronder.

Ditje van Arkel -Moree

Penningmeester

Ik ontmoet een familie op een kwetsbaar moment in hun leven. Samen met hen een passend afscheid organiseren is een mooie en dankbare taak. Het is voor mij meer dan 'werk', het is mijn passie!' . En meewerken aan een herdenkingsdienst en het bieden van troost ook na het afscheid is een prachtig initiatief, waartegen ik dan ook direct ja zei toen Bianca mij vroeg haar te ondersteunen.

Ella Meijer

Secretaris

In 2015 vroeg Bianca mij of ik wilde komen op Wereldlichtjesdag, ik kende Bianca vanuit mijn vriendenkring en zij wist dat ik 2 zoontjes had verloren. Onze zoon Mike is in 1996 overleden tijdens de bevalling en onze zoon Max in 1998 na 23 weken zwangerschap. Het was dus al en tijd geleden en ik had niet zo de behoefte om daarheen te gaan. Ik wist eerlijk gezegd ook niet zo goed wat ik me erbij moest voorstellen, dus ik was niet gegaan. Wel had ik tot de laatste week ervoor getwijfeld. Toen Bianca mij in 2016 vroeg of ik misschien mijn persoonlijk verhaal tijdens de herdenking wilde delen vond ik dat mooi, zo kon ik misschien andere een beetje troost bieden. Al tijdens de voorbereidingen en tijdens de dienst zag ik hoe liefdevol deze avond in elkaar stak en voelde ik hoe fijn het was om samen met mijn gezin en mijn moeder de jongens te herdenken en hun namen te horen. Voor mij horen ze er iedere dag bij maar voor anderen is dat toch anders. Na deze avond vroegen Bianca en Ditje of ik hen wilde ondersteunen in de organisatie en ik heb volmondig ja gezegd in de hoop dat ik ,met mijn eigen ervaring, de drempel om te gaan (die ik ook had) weg kan nemen. Het heeft mij veel gebracht.

Lees mijn persoonlijk verhaal door te klikken op het icoon hieronder.

Praktische informatie

Alle functies binnen de Stichting Wereldlichtjesdag Oud Beijerland zijn onbetaald.
Zoals vastgelegd in de statuten heeft Stichting Wereldlichtjesdag HoekscheWaard ten doel;
Het bieden van troost aan familie en vrienden van overledenen (kinderen) en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn.

 

Stichting Wereldlichtjesdag Hoeksche Waard
Correspondentieadres
Spuidijk 19
3262 LH Oud Beijerland

KVK 70159033
NL26INGB0008048903

Contact